3.16.2017

Maket-oyuncak ev / Toy house

                                   

 Çocuklar için eğlenceli, öğretici ve gelişimleri açısından çok faydalı oyuncak evlere değinmek istiyorum. Günlük yaşam aktivitelerinin ve ev içi düzeninin minyatürleştirilmiş hali gibiler. Kız veya erkek çocuk için farketmez, aynen onun odasını kişiselleştirdiğiniz gibi oyuncak evinin detaylarını da farklı mobilyalar, dekoratif aksesuarlar ve tekstillerle çocuğunuzun zevkine göre şekillendirebilirsiniz. Ne de olsa 'evcilik' tüm oyunların hası ve oyun kurma yetisinin sağlamanın temel oyunu değil mi :)
Oyuncak evinizi ister hazır alın ister sıfırdan kendiniz yapın bu işin eğlenceli ve kaçınılmaz yanı içine mutlaka zamanla sizden izler taşıyan ve el maharetiyle ekleyeceğiniz detaylar olacaktır. Dekorasyonla ilgilenen bizler için de işin dayanılmaz yanı bu sanırım. 
Ben mimarlık fakültesindeki öğrencilik zamanlarıma ithafen oğluma kendi ellerimle bir oyuncak ev yapacağım tabi ki;) Hatta işinizi kolaylaştıracak  bir tüyo vereyim; gerçekten de mimari bir projenin maketini yapar gibi 1/50, 1/20, 1/10 ölçekte küçülterek eve başlarsanız, her detayda aynı oranı kullanmak işleri kolaylaştıracaktır. Yüzey kaplamaları ise basit doku çıktılarını ve desenlerini yapıştırarak çözülebilir. Yaratıcılığınıza kalmış... Meşakkatli ve sabır işi olduğunu da eklemek lazım.
İlham almak için pinterest tabi ki çok büyük bir kaynak, çokça fikir ve detay bulacaksınız.
Çoğunun gerçek bir ev olmadığına şaşıracağınız örnekler...

















































4 yorum:

  1. ay mutfağa bak, bayıldım:)
    çocukların odalarında ağır ve hantal mobilyalar yerine, hayal güçlerini kullanacakları, geliştirecekleri oyuncakların olması gerekli bence. Kıza pembe, oğlana mavi devri kapanamadı gitti:) Baktıkça çocuk olası geliyor insanın bu görsellere. Çok güzeller, sağolasın paylaştığın için patrizia'cım benim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Emel.
      Mutfağın gerçeği de senin olsun ;)

      Sil
  2. Oldum olası severim bunları:) Oyuncak müzelerinde denk gelince saatlerce bakabilirim:)

    YanıtlaSil
  3. So cute!

    My new blog...
    https://dinamighty.com/

    YanıtlaSil