1.23.2015

bugünün diyleri bunlar! / today is the diy project's day!

vol.1
Hasır iple mumluk kaplama
Wrapping candle holder





Bildiğiniz bir milyoncudan alınmış kalın cam mumluklardı. Beyaz tutkal sürüp hasır iple sardım. Kuruyunca da üzerlerine çiziktiriverdim işte :)


*Bu post vesilesiyle The Style Sisters blog sahibesine teşekkür ederim. Geçen günlerde katıldığım link partisinde öne çıkan linklerde benim postumu tanıtmış. English Home'un geçtiğimiz kış sezonu ev giysileri için hazırladığım styling fotoğrafını kullanması da özellikle hoşuma gitti çünkü maalesef  bizler ne kadar beğenirsek de yurtdışında firma pek o kadar da bilinmiyor. Hatta paylaştığım fotoğraflarda yurtdışından beğeni alıp çokça da hangi firma diye sorular almıştım.

6 yorum:

  1. hımm,tebrikler
    2. DIY'da güzel bu arada
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne içten yorumlarda bulunuyorsun :)
      Mutlu haftasonları sana!

      Sil
  2. Sen hemencecik öyle çiziktiriversen de, şu yaptıkların hiçte o kadar basit durmuyor. :) Oldukça güzel!
    The Style Sisters'a da bizde teşekkür edelim o zaman. Onlarda ki mantalite daha farklı çalışıyor. Bizde daha duyarlı olmalıyız zannımca, styling fotoğraflarını bende çok beğenmiştim. Hatta hepte merak ederdim, nasıl oluyor, nasıl yürüyor işler diye. Kimin tekelinde, ciddi tasarım özgünlük hakim mi diye. :)
    Kafamda deli sorular?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizdeki styling işleri maalesef o kadar da profesyonel yürümüyor. Çoğu zaman maddi kaygılardan dolayı prodüksiyon yapmak yerine başka fotoğraf hatta firmalar için kullanılmış eşya ve objeler kullanılıyor. Özel sektördeki çoğu handikap gibi bu işler de bir bütün olarak düşünülmüyor ve styling yapan kişiyi de koşullar zorluyor elbet. Ya da bir firmanın tarzını belirleyen stylist olmuyor çoğu zaman. Reklam sektöründeki yap-tüket hızı da cabası.
      Bunların yanı sıra olumlu bulduğum yanları ben her ne kadar iç mimari eğitimi alsam da bu işlerde ciddi bir alaylılığın söz konusu olması. Çünkü benim düşünceme göre içmimar, sanat yönetmeni veya dekoratör aynı zamanda iyi bir mekan stylisti de olur anlamına gelmediği gibi gözü, ilgisi ve yeteneği (tabi kendini sanat konusunda besleyerek) olan, bu konuda eğitimsiz kişiler de pekala iyi bir stylist olabilir.

      Sil
    2. Eğitimin alanları diye ayırmak daha doğru olabilir sanki, bir bütün olarak bakarsak elmanın iki yarısı ya da dört çeyreği iş görebilir. Sen elmanın bütününü kapsıyorsun, her anlamda eğitimli. Hem alaydan hem de öğrenimden.
      Bende eğitim almak, iş hayatımı bu yöne kaydırmayı gerçekten istiyorum. Ancak kaygılardan öte gidemiyorsun, fazla sorumluluklara sahipsen.
      Onun dışında, deli gibi bir şeyler öğrenmek istiyorum. Yoksa yaptığım meslekle hiç alakası yok. (İşletme bitirdim ve bir şirketin muhasebe-finans departmanında çalışıyorum.) Ha bu mesleğe nasıl düştün, oda hayatın bir düğümü diyelim. :)
      Bu arada zaman ayırıp, detaylı bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim. :)

      Sil
    3. Çok detaylı olamadı bu platformda ama cevaplamaya çalıştım yine de...Benim için düşündüğün güzel şeyler için de ayrıca teşekkür ederim.
      Bu işlerin direkt okulu yok ama diğer disiplinlerle ilişkisi var diyelim.
      Tabi ki herkesin hayat yolu farklı fakat bunu daha önce de söylemiştim sana; çok istediğin şey mutlaka birgün seni bulur. Bunun karma, enerji vs. ile de ilişkilendirmiyorum. Tamamen senin hedefin doğrultusunda oluşturduğun çabayla ilgili. (bakma hedef falan dediğime hiç de hırslı bir tip değilimdir :)) Ben de çok geç okudum bu bölümü. Zor oldu benim için bazı şeyleri elde etmek ama oldu. Ve son olarak Ersincim, inan yaşın böyle başka bir yola girmek için çok müsait.
      Öperim

      Sil