10.25.2014

happy pasta day


Dünya makarna günüymüş bugün! 
Pek severiz...Sanılanın aksine şiş-man-lat-maz! Güzelim soslarla şenlendirmek varken ketçap-mayonez katmayı hiç anlamam. Hayır, üstelik doğasına aykırı. İtalyanlar görse ağlar heralde. Sadesini bile tercih ederim zaman zaman. Annemlerden aşırdığımız fevkalade, üstelik antika makarna hamuru yapma aletimiz de bizi bekliyor. Bugün kullanamadık ama kız kardeşle bir makarna partisi vereceğiz umarım yakında:)
Hadi o zaman mutfağa, bu güzel günü kutlamaya...

P.S. Makarna uzmanı İtalyanların "doğru makarna pişirme  formülü" ise şöyle: Her 100 gram makarna için 1 litre su ve 10 gram tuz (sağlık durumunuz elveriyorsa). Tuz, su kaynadıktan sonra suya eklenir. Makarna, pakette yazan pişme süresinden 1 dakika daha az ocakta tutulur, çünkü pişme işlemi aslında süzme, sos ekleme ve tabaklara dağıtma sırasında da devam eder. "Al dente" (dişe gelir) makarna, çok pişmiş makarnadan daha düşük glisemik indekse sahiptir ve daha iyi sindirilir.