11.15.2014

my new sweet rabbit


Bahar değil, paskalya değil, pazar hiç değil...Bakmayın siz bu fotoğrafın bunların hepsini barındırdığına. Yeni siparişler gelmişti ve boyama yapıyordum sadece. Hatta bambaşka bir post girecektim. Ama şu tavşanın sevimliliği beni benden aldı ve dayanamayıp elim boyalı halde çekiverdim fotoğrafını. Ortaya böyle iç açıcı bir güzellik çıktı. Sizinle de paylaşayım istedim. Severek ürettiğin şeyler olunca dükkandan aşırıveriyorsun kendine işte:)

Bu arada takip edenler için bir müjdem var Monica'nın yenilenen çalışma odası için hazırladığım ahşap harfler ve semboller de var...Kız kardeş dayanışması:)

Boyanacak ahşaplar beni bekler, iyi hafta sonları...

11.11.2014

if you get bored of your cups



Emektar kupalarından canı sıkılanlara gelsin :)
Ben fırınlanmayan cam-porselen boyası kullanıp, elde fırçayla yazdım, çizdim. Çok güvenemediğimden mikrodalgada şöyle bir-iki dakika tuttum. Bulaşık makinasında yıkanıyor, tecrübeyle sabit :) Siz dilerseniz bu ara çok revaçta olan porselen kalemleriyle benzer uygulamalar yapabilirsiniz. Üstelik daha pratik olacaktır.


10.25.2014

happy pasta day


Dünya makarna günüymüş bugün! 
Pek severiz...Sanılanın aksine şiş-man-lat-maz! Güzelim soslarla şenlendirmek varken ketçap-mayonez katmayı hiç anlamam. Hayır, üstelik doğasına aykırı. İtalyanlar görse ağlar heralde. Sadesini bile tercih ederim zaman zaman. Annemlerden aşırdığımız fevkalade, üstelik antika makarna hamuru yapma aletimiz de bizi bekliyor. Bugün kullanamadık ama kız kardeşle bir makarna partisi vereceğiz umarım yakında:)
Hadi o zaman mutfağa, bu güzel günü kutlamaya...

P.S. Makarna uzmanı İtalyanların "doğru makarna pişirme  formülü" ise şöyle: Her 100 gram makarna için 1 litre su ve 10 gram tuz (sağlık durumunuz elveriyorsa). Tuz, su kaynadıktan sonra suya eklenir. Makarna, pakette yazan pişme süresinden 1 dakika daha az ocakta tutulur, çünkü pişme işlemi aslında süzme, sos ekleme ve tabaklara dağıtma sırasında da devam eder. "Al dente" (dişe gelir) makarna, çok pişmiş makarnadan daha düşük glisemik indekse sahiptir ve daha iyi sindirilir.

10.24.2014

Bread


Çok da söze gerek yok... 
Esmer mi esmer, katkısız mı katkısız, ev yapımı ekmek gibi ekmek işte :)

Coffee&Chocolate


Bugün sabahtan beri post girme peşindeyim. Ama benim peşimde de iki kuzucuk...Bir köpek bir bebek derken gece oldu. İkisi de bugün o kadar huysuzdu ki planladığım işlerin hiçbirine yetişemedim. Günden kalan bir yorgunluk kahvesi olsun madem...

10.09.2014

last days at balcony


Yazdan kalma son günler...Geçen yıl da ekim sonunda vedalaşmıştık güzel balkonumuzla. Bunlar yaz ortası fotoğrafları. Şimdilerde zemini ahşap karolar süslüyor. Sardunyaların durumu hala iyi...Umarım kışı sorunsuz atlatırlar. 
Bugünlerde malum durumlar yine karışık, bizler de keyifsiziz. Biraz içinizi açsın bu görseller...