1.30.2015

El yapımı ahsap isi / Handmade woodwork



Size bir soru, bu nedir?
Tokmak, oyuncak, kulp...


Aslında hiçbiri, ya da hepsi :) 
Güzel bir ağaç, damarlarına ve doğal rengine bayılıyorum. Usta bir işçilik, el oyması... Daha ne olsun. İsterse hiçbir işlevi olmasın...Onda bu güzellik mevcutken lazım değil.


Büyük büyük babam ahşap işleriyle ilgilenirmiş. O yüzden bizim evde böyle parçalar gezinir bazen. Ahşap yumurtalar, oyarak elde edilmiş halkalar... Antika üstelik.
 Babaannem bunu dikişte yama yapmak için tabanlık olarak kullanırdı. Çok mantıklı, işi kolaylaştırıyor. Ama asıl görevi bu mu bilemem. Terzilikte buna benzer parçalar var mı bilen beri gelsin :)


Sizin de böyle ahşap işlerine merakınız varsa New York'tan başarılı genç bir woodworkerın işlerini incelemenizi tavsiye ediyorum: www.arielealasko.com



Çok uzun zamandır görmediğim bir arkadaşımla görüşeceğim bu pazar.
Size iyi haftasonları...
Benimki bol keyifli olacak :)






6 yorum:

  1. Nasıl güzel bir parça o, aynı şekilde; kavanoz, fotoğraf makinesi ve kabı. Yaşanmış olan şeyler ne kadar güzel değil mi? Şimdikiler hiç tat vermiyor insana...
    Bu arada, bu arkadaşı da biliyorum, yaptığı işler o kadar doğal ve sıcak ki... Her birini hayranlıkla gözlemlemiştim. Atölyesi için ise diyebileceğim tek şey; umarım bir gün benimde olur. :)
    Sevgiler, güzel güzel eğlen. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Detayları farkeden gözler :) Evet,doğru söylüyorsun, hakikaten yeniler tat vermiyor.
      Umarım en yakın zamanda kavuşursun atölyene... Yeni harika şeyler yapmaya devam edersin orda.
      Sevgiler

      Sil
  2. eskilere rağbet edenleri gördükçe, el emeğinin hakkını verenlerin çokluğunu farkettikçe içim coşkuyla doluyor benim:)
    nasıl güzel bir parça! hele o fotoğraf makinesine bayıldım, onun bir benzeri de babamda var el koymayı planlıyorum:)
    mutlu hafta sonları,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım çoğalırız:)
      Fotoğraf makinesine el koy hemen! Buna ablam el koydu ben de 'noluuur, sadece fotoğrafını çekicem' diyerek geçici olarak aldım :)

      Sil
  3. Fotoğraf makinasına bayıldım. Uzuun yıllar minolta kullanmış biri olarak gülümseyerek bakıyorum:) Ahşap nesne konusunda ise birebir katılıyorum bu söylediğine ..Bu kadar güzelse illa bir "şey" olması gerekmiyor:) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Ben nasil kacirmisim bu guzel blogu :( Harika, bayildim.. Paylasimlarinizi zevkle takip edicegim, tebrikler.. Mutlu haftalar

    YanıtlaSil